Ο Γαβρόγλου «καταργεί» τις εξετάσεις Ιανουαρίου πριν ακόμη θεσμοθετηθούν..

Παράθυρο για την κατάργηση των εξετάσεων του Ιανουαρίου, πριν ακόμη θεσμοθετηθούν, άνοιξε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Με δηλώσεις του χθες ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή των μαθητών σε αυτές θα είναι προαιρετική.

Συγκεκριμένα, λίγα 24ωρα αφού ο ίδιος ανακοίνωσε το νέο σύστημα εξετάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, το οποίο βρίσκεται τώρα στη φάση του διαλόγου με κόμματα και φορείς, ο υπουργός Παιδείας άφησε να εννοηθεί ότι η βασική «καινοτομία» του αίρεται εξ υπαρχής.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real Fm, στο ερώτημα αν η συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις Ιανουαρίου θα είναι υποχρεωτική ή μπορεί να είναι και προαιρετική ο κ. Γαβρόγλου απάντησε:

«Εγώ θα έλεγα να το πάρουν όλοι οι μαθητές. Αν τώρα κάποιοι μαθητές πουν, “εγώ δεν το θέλω και θέλω να πάω κατευθείαν τον Ιούνιο”, θεωρώ ότι θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Αλλά να με θυμηθείτε και καταλαβαίνετε πως το λέω αυτό, ότι παιδαγωγικά θα το αγκαλιάσουν όλοι».

Ενώ η πρόταση αναφέρει ότι ο μαθητής της Γ’ Λυκείου θα κρατά τον βαθμό στις εξετάσεις του Ιανουαρίου μόνο εάν είναι καλύτερος από εκείνον του Ιουνίου (με τον οποίο θα συμψηφίζεται για τον τελικό βαθμό), ο κ. Γαβρόγλου λέει ότι οι μαθητές μπορούν να μην συμμετάσχουν καν στις εξετάσεις, ανοίγοντας δρόμο προς κατάργηση των «ενδιάμεσων» εξετάσεων.

in.gr

Leave A Reply

Your email address will not be published.